8.5.2012

Superfood eli superruoka


Mitä ihmettä? Superfoodia koivun kyljessä? Perheen polttopuusavotta sai yllätyskäänteen.
Kyllä, tämä superruoka on hiilimäisen mustaa, muhkuraista ja lohkeilevaa pakurikääpää. Kääpämäisestä nimestä huolimatta pakuri ei ole kääpä, vaan lehtipuita hajottava lahottaja kasvannainen. Pakurikäävästä voi tehdä teetä ja se on huippusuosittu luontaislääkinnän raaka-aine monin tutkituinkin terveysvaikutuksin.
Superruoka on markkinointitermi, jota voi käyttää, kun ruoan terveysvaikutusten taustalla on tutkimustietoa. Mikäli tutkimusta olisi tarpeeksi, voisi vaikkapa kotimaisen luomukauran nimetä superfoodiksi.
Vauvoille sopivaa superruoka-potentiaalia on kauran lisäksi myös muissa perinteisissä suomalaisissa raaka-aineissa kuten mustikoissa, mustaherukoissa, ruusunmarjoissa, vadelmissa, tyrnissä ja lakoissa.

2 kommenttia:

 1. Minkäikäsenä antaiset kauraryynipuuroa vauvalla?
  Onko tämä kirjan painos loppu kun ei näytä mistään löytyvän?

  VastaaPoista
 2. Kaurahiutaleista keitetty puuro sopii vauvojen ensipuuroksi 5 kk lähtien.
  Kokonaisten kauraryynien eli kaurasuurimoiden kanssa kannattaa odottaa noin 8 kk asti. Suurimoista voi keittää puuroa tai niitä voi käyttää esim. keittoihin, laatikkoruokiin, välipaloihin tai risottoon. Risottoideoita löytyy kirjani sivulta 140.
  Kurja kuulla, että kirjaa ei tunnu löytyvän, kiitos tiedosta! Välitän asian eteenpäin. Tietojeni mukaan kirjaa pitäisi olla saatavilla kirjakaupoissa kautta maan. Myös Prismoista ja Sokokselta kannattaa kysellä.
  Myös minulta saat kirjan suoraan helposti ja nopeasti, 24 e/kpl + toimituskulut. Voit tilata kirjan lähettämällä osoitteesi minulle blogin tai facebookin kautta.
  Ihanaa kesän jatkoja ja hyviä makuja!

  VastaaPoista