14.5.2012

Kaalilaatikko


Löysin sattumalta vanhat reseptimuistiinpanot parin vuoden takaa. Jo silloin 1,5 vuotias Viljo oli toivonut kaaliruokaa. "Kaalia, puolukoita, juustoa, hirveä" - ja sellainenhan kaalipata meillä silloin syötiin.
Perinteinen kaalilaatikko on meidän perheen lempiruokaa. Alle 1-vuotiaalle kaali ja sipuli saattavat aiheuttaa ilmavaivoja, mutta totutelkaa niihin ihmeessä pieninä annoksina kerrallaan. Ruoka uuniin ja ulkoilemaan!

Kaalilaatikko

n. 1 kg kaalia
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 dl rikottuja ohrasuurimoita, kaura- tai ruissuurimoita
n. 7 dl vettä
0,5 dl siirappia
1-2 tl suolaa

Silppua kaali ja sipuli pieneksi. Paahda jauheliha vaikkapa valurautapadassa, ja lisää joukkoon suurimot, kaalit ja sipulit. Sekoita joukkoon neste ja mausteet. Kuumenna liedellä ja nosta 175-asteiseen uuniin. Paista laatikkoa 1-2 tuntia. Tarjoa lisäksi survottuja puolukoita sokerilla makeutettuna.

* Kokeile kaalilaatikkoon myös esimerkiksi kuivattuja karpaloita.


2 kommenttia:

 1. Hei

  Olen lukenut tästä ihanasta kirjastanne: LUOMURUOKAA LAPSELLE, ja tahtoisin sen itselleni myös. Saako tätä ostaa kirjakaupoista?

  Aurinkoisin terveisin, Sanna

  VastaaPoista
 2. Hei Sanna,
  kiitos viestistäsi.
  Kyllä, Luomuruokaa lapselle -kirja on nyt kirjakaupoissa kautta maan! Esimerkiksi Akateemisen ja Suomalaisen kirjakaupan hyllyiltä kirjaa pitäisi löytyä. Myös Prismoista ja Sokokselta kannattaa kysellä.
  Mikäli et jostain syystä saa kirjaa käsiisi, ota yhteyttä uudelleen.
  Ihania ja inspiroivia keittiöhetkiä!

  VastaaPoista