18.5.2012

Kuka hullu leipoo näkkileivät itse?



Tunnustan -minä se olen. Ja olen siitä ylpeä! Mikään ei voita itse leivotun näkkileivän makua.
Leivon näkkileipäsatsin kahden viikon välein, jolloin näkkäriä on aina purkissa. Enempää en kerralla tehtaile, ettei leivontaväli vaan veny liian pitkäksi. Näiden tekeminen on niin hauskaa!
Mustikkaisten näkkileipien ohje on Luomuruokaa lapselle -kirjan sivulla 112. Taikinaohje on siitä erinomainen, että sitä voi muokata miten milloinkin. Suosituimpia meillä ovat tällä hetkellä riihiruisjauhoon leivotut näkkärit, joissa on mukana hieman grahamjauhoja ja kuorittuja hampunsiemeniä. Myös vehnänäkkäri jauhetuilla pähkinöillä ja ohranäkkäri auringonkukansiemenillä on mahtavaa! Päälle sipaisu voita ja makuelämys on valmis.
Leipominenkin on helppoa -varsinkin näkkileipäkoneella! (Arvatkaapas mikä!)
Voit tehdä näkkileivät myös tavallisella kaulimella tai näkkileipäkaulimella epämääräisen muotoisiksi "kengänpohjiksi" tai ottaa muotilla erilaisia kuvioita.
Kokeilkaa ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti