22.5.2012

Luumupuu kukkii!


Kyllä voi olla kaunista! Luumupuut on taas tupaten täynnä ihania, puhtaan valkoisia kukkasia! Luumusato näyttää lupaavalta -oikeastaan pelottavan lupaavalta.
Luumuilla on tapana kypsyä nopeasti ja pilaantua vielä nopeammin. Kaikki hyvät luumureseptit ovat siis tervetulleita! Luumuja olen käyttänyt puuroihin, mehuihin ja hilloihin erilaisilla marja- ja hedelmämixeillä, glögiin sekä kakkuihin ja piiraisiin. Tänäkin vuonna olisi hauska kokeilla jotakin uutta!
Onneksi lapsetkin tykkäävät luumuista sellaisenaan ja osaavat jo toivon mukaan poistaa kivet itse. Helppoa välipalaa suoraan puusta! Viime kesänä luumunkiviä meni kaikesta vahtimisesta huolimatta vielä 1-vuotiaan mahaan. Onneksi kivet olivat pieniä ja poistuivat kropasta luonnollista reittiä. Huh!

PS. Viime jouluna herkuttelimme ystäväni keittämällä raparperi-luumuhillolla joulutorttujen täytteenä! Lisänä vielä kotitekoista luomuvaniljakreemiä. Ai että oli hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti