5.5.2012

Soseita ja sormiruokaa!


Baby-led Weaning (BLW) tarkoittaa lapsentahtista sormiruokailua, jolloin lapsi opettelee syömään kiinteää ruokaa ihan itse. Sormiruokailussa lapselle tarjotaan erilaisia makuja sopivan kokoisina paloina, jolloin soseita ja lusikoita ei tarvita. Ei myöskään syöttäjää - ainoastaan sivusta seuraajaa ja ruokailun valvojaa. Keskeistä sormiruokailussa on, että lasta ei syötetä. Lapsi päättää itse, mitä syö, kuinka paljon ja missä tahdissa.
Mielipiteitä sormiruokailusta on puolesta että vastaan. Yleisissä vauvojen ravitsemussuosituksissa (ks. lähteet Luomuruokaa lapselle -kirjasta) kiinteiden ruokien aloitus suositellaan aloittamaan soseista. Ns. pinsettiotteen kehittyessä voidaan siirtyä sormiruokailuun. Hyviä sormiruokia ovat esimerkiksi avokado, banaani, makaroni, kananmuna ja jauheliha.
Luomuruokaa lapselle -kirjasta lapselle voi tarjota sopiviksi sormipaloiksi pilkottuina useita ruokia kuten yrttikasviksia s. 92, salaatteja s. 102, kalapullia s. 148 ja tortellineja s. 150 ja monia muita! Pehmeäkuoriset marjat ovat loistavaa sormiruokaa sellaisenaan. Monipuolisuus ennen kaikkea. Sormiruokailu on oiva vaihtoehto, jota kannattaa kokeilla.

Lue lisää esimerkiksi:
http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=323

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti