Luomuruokaa lapselle, Vauvaperheen keittokirja (Moreeni, 2012) saa seurakseen kirjailijan blogin, joka tarjoaa lisää maistiaisia vauvaperheiden keittiöihin. Rentoa tunnelmaa ja puhtaita, aitoja luomumakuja ensimmäisistä lusikallisista lähtien! Unohda teolliset pikaruokapurkit ja nauti kotiruoanvalmistuksesta. Vauvantuoksuisia keittiöhetkiä!
3.5.2012
Hernekeittopäivä
Torstai on meilläkin usein hernekeittopäivä. Tapa juontaa juurensa uskonnolliseen perinteeseen, jolloin ennen perjantain paastopäivää syötiin tuhdimmin. Myös armeijaan on vakiintunut torstainen hernekeittopäivä, mikä osaltaan edistää tavan säilymistä kodeissa.
Entäs sitten pannukakku, jota meilläkin on usein jälkiruoaksi? Tavan on katsottu yleistyvän vasta 1900-luvulla, koska aiemmin raaka aineet ovat olleet arvokkaita ja harvinaisia herkkuja.
Hyvän, kotona pitkään keitetyn hernekeiton ja pannarin yhdistelmä on pettämätön. 2- ja 3-vuotiaat lapsetkin saattavat lusikoida keittoa kolme lautasellista -ja pannukakut päälle! Muistathan myös itse leivotun näkkileivän.
Hernekeitto
500 g kuivattuja herneitä
(vettä liotukseen)
n. 2,5 l vettä
1 sipuli
n. 300 g savukylkeä
n. 2 tl suolaa
ripaus meiramia
(1 tl sinappia)
Huuhtele herneet ja poista mahdolliset roskat. Peitä herneet vedellä ja anna liota yön yli.
Valuta herneet ja lisää ne kattilaan raikkaan veden kanssa. Lisää hienonnettu sipuli.
Anna keiton kiehua pitkään, vähintään 2 tuntia. Tarkista nesteen määrä ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää loppuvaiheessa keittoon pieneksi paloiteltu liha ja mausteet. Tarkista maku.
* Tee keittoa kerralla vaikka tuplasatsi ja pakasta.
* Ota liotetuista herneistä kourallinen ja upota ne multaan. Herneenversot kasvavat hetkessä ja maistuvat niin sämpylöiden välissä kuin salaateissa!
* Korvaa osa tavallisista herneistä kiinteärakenteisimmilla kikherneillä.
* Lue lisää alle 1-vuotiaan ravitsemuksesta ja palkokasvien käytöstä Luomuruokaa lapselle -kirjasta!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogiarkisto
-
►
2014
(20)
- ► joulukuuta (1)
- ► marraskuuta (1)
- ► toukokuuta (2)
- ► huhtikuuta (1)
- ► maaliskuuta (6)
- ► helmikuuta (2)
- ► tammikuuta (2)
-
►
2013
(59)
- ► joulukuuta (2)
- ► marraskuuta (3)
- ► heinäkuuta (1)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (8)
- ► maaliskuuta (7)
- ► helmikuuta (9)
- ► tammikuuta (11)
-
▼
2012
(157)
- ► joulukuuta (13)
- ► marraskuuta (12)
- ► heinäkuuta (9)
-
▼
toukokuuta
(34)
- Melamiini
- Kriikunapuu
- Omenasatoa odotellessa
- Luomuruoan terveellisyys todistettu
- Tyrnimarja
- 4 kk!
- Kuusenkerkät
- Ftalaatit
- Jogurttipiristys
- Herneet ja mansikat
- Luumupuu kukkii!
- Bisfenoli A (BPA)
- Sormiruokia
- Kuka hullu leipoo näkkileivät itse?
- Nakit ja nuggetit
- Perunajauho
- Hyvää huomenta!
- Kaalilaatikko
- Äitienpäivänä
- Sieniä ja risottoa
- Arvatkaapas mikä!
- Eineskakkaa?
- Ah oui, c'est ratatouille!
- Kuka unohti hallaharson?
- Superfood eli superruoka
- Pohja ilman täytettä
- Tykkää kirjasta facebookissa!
- Soseita ja sormiruokaa!
- Karjalanpiirakat
- Pähkinä purtavaksi!
- Hernekeittopäivä
- Nokkoskeitto
- Paprikasatoa odotellessa
- Limettipikkuleivät
- ► huhtikuuta (8)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti