28.8.2012

Ruusu


Tiesitkö, että maamme kaikki ruusulajikkeet ovat syötäviä? Ei ihan vauvanruokaa sellaisenaan, mutta houkuttelevaa koko perheen arkiluksusta. Kokeile kukkia vaikkapa uunikalan koristeeksi, kesäiseen salaattiin tai vesikannuun. Helpoin tapa säilöä syötäviä kukkia on jäädyttää ne veden kanssa esimerkiksi jääpalalokerikossa ja sulattaa sitten tarpeen mukaan. Ruusun terälehdet ovat viehättäviä myös kuivattuina. Valkoinen osa terälehdestä on kitkerä, joten se kannattaa poistaa ennen syömistä.

Kukat ovat kohta tältä kesältä mennyttä, mutta kerääthän myös ravitsevat ja vitamiinipitoiset kiulukat! Tee ihanaa ruusunmarjasosetta vauvalle, kuivattuja ruusunmarjoja ja hyvää koko perheen ruusunmarjasoppaa.

* Muista, että kukkakaupan ruusut ovat usein tuholaismyrkyin käsiteltyjä, joten älä käytä niitä ruuanlaitossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti