10.8.2012

Hyötykasvikuivuri


Nyt kannattaa kuivata! Oletko kokeillut hyötykasvikuivuria? Kuivattavaksi käy melkein mikä ruoka-aine tahansa, joka mahtuu usein melko pienikokoiseen kuivuriin. Kokeile rohkeasti, esimerkiksi omenaviipaleet, sienet, ruusunmarjat ja yrtit kuivuvat mahtavasti! Kuvassa kuivavat mintunlehdet. Kuivaamisella aineksista tulee kevyitä, jolloin ne mahtuvat pieneen tilaan ja säilyvät pitkään. Murustele näin makuja lasten ja koko perheen ruokiin pitkin talvea!

Kuivaaminen sinänsä on hyvin vanha menetelmä, jota on käytetty elintarvikkeiden säilömiseksi. Aiemmin kuivaus on tapahtunut normaaleissa lämpimissä ja kuivissa huonetiloissa, esimerkiksi kattoon ripustettujen orsien tai häkkien avulla. Nykyaikainen hyötykasvikuivuri on sähkökäyttöinen laite, joka kuivaa ruoka-aineita eli poistaa niistä vettä. Kuivaamisen kotikonsteja on myös sähköuunissa kuivaaminen luukku hieman raollaan. Jätä vaikka puinen kapusta luukun väliin. Muihin menetelmiin verrattuna hyötykasvikuivuri on nopeampi ja käytössä edullisempi. Kuivaustulos on myös tasalaatuinen laitteen tarkan lämpötilojen säädön ja ilmavirtaa ohjaavan rakenteen vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti