Luomuruokaa lapselle, Vauvaperheen keittokirja (Moreeni, 2012) saa seurakseen kirjailijan blogin, joka tarjoaa lisää maistiaisia vauvaperheiden keittiöihin. Rentoa tunnelmaa ja puhtaita, aitoja luomumakuja ensimmäisistä lusikallisista lähtien! Unohda teolliset pikaruokapurkit ja nauti kotiruoanvalmistuksesta. Vauvantuoksuisia keittiöhetkiä!
14.8.2012
Lipstikka eli liperi
Mmmmm lipstikkaa, maistelee rakas tyttäreni sulloessaan kuivurissa kuivaneita lehtiä lasipurkkeihin. Yleensä lipstikkaa joko vihataan tai rakastetaan. Itse tykkään!
Puutarhassa lipstikkapuskat voivat pöhähtää jopa parimetrisiksi, joten syötävää riittää. Tuoreena lipstikasta voi tehdä vaikkapa keittoa,
http://www.ruokala.net/resepti/lipstikkakeitto tai sitä voi kuivata. Kuivattuna lipstikkaa voi käyttää mausteena ympäri vuoden. Lihaisan maun vuoksi se sopii erityisesti kaikkiin liemiin ja kastikkeisiin. Toki lipstikkaa voi murustella myös vaikka sienipiiraaseen tai lihapullataikinaan.
Kreikkalaiset ja roomalaiset ovat aikoinaan käyttäneet lipstikkaa lääkinnällisiin tarkoituksiin ja mikä huvittavinta, myös deodoranttina!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogiarkisto
-
►
2014
(20)
- ► joulukuuta (1)
- ► marraskuuta (1)
- ► toukokuuta (2)
- ► huhtikuuta (1)
- ► maaliskuuta (6)
- ► helmikuuta (2)
- ► tammikuuta (2)
-
►
2013
(59)
- ► joulukuuta (2)
- ► marraskuuta (3)
- ► heinäkuuta (1)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (8)
- ► maaliskuuta (7)
- ► helmikuuta (9)
- ► tammikuuta (11)
-
▼
2012
(157)
- ► joulukuuta (13)
- ► marraskuuta (12)
- ► heinäkuuta (9)
- ► toukokuuta (34)
- ► huhtikuuta (8)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti