22.8.2012

Hillo


Nyt on paras aika säilöä kesämakuja! Pakastamalla marjat vältät runsaan sokerimäärän, mutta kiinteärakenteisiin hilloihin sokeria kyllä tarvitsee. Annostele valmista hilloa siis pienellä lusikalla. Hillosilmällä voit silloin tällöin maustaa niin jogurtin, puuron kuin pannaritkin, ja lisäksi tuoreita marjoja pakastimesta!

Perinteisen, yksinkertaisen kotihillon voit valmistaa joko tavallisesta (luomu)sokerista tai hillosokerista. Tavallista sokeria käytettäessä vettä ja sokeria kannattaa ensin keittää noin 10 minuuttia, kunnes liemi on kirkasta ja lankamaista. Lisää sitten marjat ja keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Hillosokeria käytettäessä lisää ensin vesi ja marjat kattilaan, ja lisää hillosokeri vasta kun höyryä muodostuu. Muista purkittaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kiehuvaan veteen kastetuilla kansilla. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

Marjahillo
n. 4 l (1 kg) marjoja (esim. herukka)
1-3 dl vettä
6-7 dl sokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti