27.8.2012

Avomaankurkut

Nyt on avomaankurkut valmiita! Kerää kurkut tumman vihreinä, napakoina ja melko pieninä, koska parhaimmat kurkut ovat 5-15 sentin mittaisia. Ylisuuret, kellastuneet ja pulskat kurkut ovat ylikypsiä.

Käytä avomaankurkkuja tuoreena tavallisen kurkun tapaan esimerkiksi keittoihin ja paistoksiin. Säilö kurkkuja myös talven varalle. Yksinkertainen, reilusti sokeria ja suolaa sisältävä herkkuohje on peräisin isotädiltä. Syö kurkkuja niin kohtuudella kuin voit!

Isotädin kurkut

3 kg avomaankurkkuja
1 kg sipulia
nippu tilliä
6 dl etikkaa
1 kg sokeria
0,5 dl suolaa

Viipaloi kurkut ja sipulit ohueksi. Hienonna joukkoon tilli. Kuumenna etikka kattilassa ja liuota joukkoon sokeri ja suola. Kaada kuuma liemi kurkkujen sekaan ja tölkitä kuumennettuihin purkkeihin.

* Makuja voit vaihdella vaikkapa valkosipulilla, inkiväärillä, mustaherukanlehdillä ja piparjuurella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti