Käytä avomaankurkkuja tuoreena tavallisen kurkun tapaan esimerkiksi keittoihin ja paistoksiin. Säilö kurkkuja myös talven varalle. Yksinkertainen, reilusti sokeria ja suolaa sisältävä herkkuohje on peräisin isotädiltä. Syö kurkkuja niin kohtuudella kuin voit!
Isotädin kurkut
3 kg avomaankurkkuja
1 kg sipulia
nippu tilliä
6 dl etikkaa
1 kg sokeria
0,5 dl suolaa
Viipaloi kurkut ja sipulit ohueksi. Hienonna joukkoon tilli. Kuumenna etikka kattilassa ja liuota joukkoon sokeri ja suola. Kaada kuuma liemi kurkkujen sekaan ja tölkitä kuumennettuihin purkkeihin.
* Makuja voit vaihdella vaikkapa valkosipulilla, inkiväärillä, mustaherukanlehdillä ja piparjuurella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti