8.8.2012

Metsämansikat


Tiesitkö?
Metsämansikka eli ahomansikka oli 1800-luvun ja 1900-luvun taitteessa tärkeä talousmarja, jota myytiin toreilla ja niistä valmistettiin jopa ruokaa.

Nykyään metsämansikat ovat harvinaista herkkua, jotka on paras nauttia sellaisenaan tai heti heinään pujottamisen jälkeen. Kuumentamista metsämansikat eivät kestä niiden sisältämien aromiaineiden vuoksi vaan maku kitkeröityy. Nauti siis mansikoista sellaisenaan tai kokeile mansikkamaitoa!

Pienillä lapsilla mansikoiden syöminen voi aiheuttaa allergisen reaktion, ihottuman tai kuumetta, joten aloita mansikkamaistiaiset varovasti vasta 6-7 kk jälkeen. Jo puolikas suuhun rutistettu metsämansikka saa pikkusuun iloisesti irvistelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti