12.10.2012

Puolukka


Puolukka kukkii touko-kesäkuussa ja marjat kypsyvät syyskuun kieppeillä. Puolukka on kypsänä pinkeän pallomainen, tumman punainen ja läpimitaltaan noin 5–8 millimetriä. Puolukka on maamme tärkein luonnonmarja, jonka moni tunnistaa viimeistään pirskahtavan happamasta, mutta huippuhyvästä mausta.

Alle 1-vuotiaatkin napostelevat puolukoita joko sormiruokana sellaisenaan tai vaikkapa puuron seassa. Käytä puolukkaa myös vaikkapa viikonlopun lihapataan ja tee ihanaa, kuohkeaksi vatkattua vispipuuroa. Marjaisan puuro-ohjeen löydät Luomuruokaa lapselle -kirjan sivulta 162. Syö tuoreita puolukoita myös maustamattoman jogurtin kanssa vaikkapa pähkinöillä ja siirapilla höystäen! Mahtavia syysmakuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti