26.10.2012

9 kk!


"Hän ei ole enää niin pieni kun silloin kauan, kauan sitten." -isoveli 4 v.

Ruokarintamalla tämä 9. kuukauden etappi ei tuo vauvaperheeseen suuria mullistuksia. Ruokien suhteen jatketaan karkeampaan ruokaan totuttelua niin soseaterioiden kuin sormiruokienkin muodossa. Liikkuvan lapsen ruokahalu tuntuu olevan pohjaton - miten pieneen mahaan voi mahtua niin paljon ruokaa ja äidinmaitoa vuorokaudessa! Toki myös ruoansulatus tuntuu toimivan.

Yläikeneen parhaillaan puhkeavat hampaat tuntuvat välillä hillitsevän ruokailua tai ainakin ruoka maistuu paremmin kylmänä kuin lämpimänä. Lapsi myös imeskelee mielellään jääkaappikylmää porkkanaa tai kurpitsalohkoa. Myös leivänkannikkaa lapsi jyystää mielellään itse. Valitettavasti myös äiti on saanut kokea ensimmäiset puraisut ylä- ja alahampaiden kohdattua! Aterialla voi tarjota vesihörppyjä janoon.

Soijajogurttiin lapsi on jo tottunut, mutta pian (n. 10 kk) on aika maistella hapanmaitotuotteita ja lehmänmaitopohjaisia ruokia. Uusia irvistelyjä ja happamia röyhtäisyjä odotellessa! Ja pusuja -niitä pieni rakas osaa jo moiskautella ihan itse! Ja taputtaminen, se on kivaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti