3.10.2012

Porkkana-puolukkapiiras


Pienet ja makeat kesäporkkanat ovat kasvaneet isoiksi ja meheviksi syysporkkanoiksi! Näin sadonkorjuuaikaan porkkanoita kannattaa tarjota lapsille ja koko perheelle reilusti. Hienoksi raastettu porkkanaraaste maistuu sellaisenaan, puuron seassa, kastikkeissa, taikinoissa - tai raasteeseen voi sekoittaa vaikkapa hyvän öljykastikkeen. Höystä raaste vaikkapa raastetulla omenalla ja puolukoilla. Luomuruokaa lapselle -kirjasta löydät lisää porkkanaisia ohjeita; porkkana-appelsiinijuoman, porkkanajäätelön, porkkanakauraton, porkkana-kookospadan, porkkana-puolukkakiisselin ja porkkanavohvelit!

Leivo myös helppo piiras vaikka viikonlopuksi. Tee lisäksi kevyt ja kotoinen, kardemummalla maustettu vaniljakastike.

Porkkana-puolukkapiiras

3 munaa
2-3 dl (ruoko)sokeria
4 dl porkkanaraastetta 
100 g voita sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl leseitä (esim. vehnä)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Pinnalle
n. 4 dl puolukoita
(n. 0,5 dl sokeria)

Sekoita keskenään munat, sokeri, raaste ja voisula. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Ripottele pinnalle (sokeroidut) puolukat. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

PS. Ohhoh, oletko kuullut punaisesta, saati sitten mustasta porkkanasta? Kurkkaa porkkanainen blogipostaus Ruohonjuurelta:  http://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/blogi/2011/porkkana/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti