13.9.2012

Viinirypäleet


Ensimmäiset omien viiniköynnösten rypäleet ovat kypsiä! Aiempina kesinä rypäleet ovat olleet rajun tanniinisia, mutta tänä vuonna ihan sellaisenaan syötäviä, erityisesti lasten mielestä!

Kauppoihin eteläiseltä pallonpuoliskolta tulevien, tavallisten rypäleiden kuljetuslaatikoissa käytetään yleisesti natriumvetysulfiittia homehtumisen estämiseksi. Tästä tulee rypäleen pintaan rikkihapoketta, joka voi aiheuttaa oireita sulfiitille herkille henkilöille, esimerkiksi astmaatikoille tai lapsille. Peseminen vähentää sulfiittien määrää, mutta ei poista sitä kokonaan. Lisäksi normirypäleissä on paljon torjunta-ainejäämiä, joten valitse luomua mikäli mahdollista tai korvaa rypäleiden syönti muilla hedelmillä.

Rypäleiden lisäksi hedelmäosaston pahimpia torjunta-ainepommeja, tavanomaisesti tuotetuissa raaka-aineissa ovat esim. mango, omena, avokado ja papaija. Omenoiden torjunta-aineet on veteen liukenemattoman vahakerroksen alla, joten aineet eivät lähde hedelmistä edes pesemällä. Hyvä syy ostaa kuorineen herkuteltavia luomuomenoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti