14.9.2012

Luumut ja luumu-clafoutis


Alaoksilta poimitut välipalaluumut sujahtavat 2-vuotiaankin suuhun hetkessä, ja kivet kopsahtavat maahan yhtä äkkiä!


Keveä, pannarimainen perjantaiherkku clafoutis tulee ranskasta ja maistuu koko perheelle maidon kera. Jälkiruoka valmistetaan siten, että marjat tai hedelmät ladotaan uunivuokaan, ja esipaiston jälkeen päälle kaadetaan taikinaa, joka paistetaan loppuun uunissa. Pinta hunnutetaan makeaksi tomusokerilla. Kokeilkaa!

Luumu-clafoutis

0,5 kg luumuja
1 rkl voita
1,5 rkl (ruoko)sokeria
Taikina
3 dl maitoa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl (ruoko)sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
ripaus suolaa
Pinnalle
tomusokeria

Kuumenna uuni 200-asteeseen ja voitele pieni n. 20 x 20 cm uunivuoka voilla. Lohko kivettömät luumut vuokaan ja ripottele päälle sokeri. Kypsennä luumuja uunissa noin 20 minuuttia.
Tee taikina. Vispaa maidon joukkoon munat ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina esikypsennettyjen luumujen päälle. Paista vielä 30 minuuttia, kunnes clafoutis näyttää kauniilta. Anna jäähtyä ja siivilöi pintaan tomusokeria.

* Usein clafoutis tehdään kirsikoista, mutta kokeile pannariin sesongin mukaan myös luumuja, omenoita, puolukoita tai näiden sekoituksia. Taikinaan voit kokeilla myös vaikkapa inkivääriä tai sitrushedelmien kuoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti