5.9.2012

Kaurapellolla


Kaurapuuron ytimessä. Mikä ihana näky!

Luomuviljely edistää luonnonvarojen suojelua ja luonnon monimuotoisuutta. Luonnonmukaisessa viljelyssä kasviravitsemuksen ja -suojelun perustana on monivuotinen viljelykierto, jossa eri kasvilajit vuorottelevat. Syväjuuristen kasvien viljelyllä parannetaan maan viljavuutta ja estetään eroosiota. Viljelykasvien vuorottelulla ehkäistään kasvintuhoojien säilymistä ja lisääntymistä kasvustossa.
 
Suomessa luonnonmukaista kasvintuotantoa harjoittaa noin 4000 tilaa. Viljelyala on noin 140 000 hehtaaria. Yleisimmät viljelykasvit ovat nurmi ja kaura. 

Suurin osa maailmassa tuotetusta kaurasta käytetään kotieläinten rehuksi ja kauraa syötetään tunnetusti hevosille. Ihmisravinnoksi kaurasta tehdään yleisimmin ehkäpä kaurapuuroa! Hiutaleiden ohella kannattaa kokeilla myös kaurajauhoa ja kauramaitoa. 
 
Puuroa kannattaisikin syödä, lasten seurassa myös aikuisten. Kauran katsotaan alentavan huonoa kolesterolia, koska siinä on liukoista beetaglukaanikuitua. Kaura saattaa myös vähentää sydänsairauden riskiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti