9.1.2013

Vuoden 2013 marja on mustikka!


Mustikkapuuro, mustikkakiisseli, mustikkapulla ja mustikkakukko... Oikein vesi herahtaa kielelle äidiltäkin! Mustikoita kannattaa ehdottamasti tarjota lapsille sekä sellaisenaan että erilaisina ruokina -sotkusta huolimatta. Kokeile myös kuivattua mustikkajauhetta (ks. ideoita Luomuruokaa lapselle -kirjasta).

Mustikka sisältää voimakkaita väriaineita, jotka imeytyvät helposti kiinni kankaaseen ja värjäävät vaatteet. Tästä syystä mustikkatahrat kannattaa käsitellä ruokalapuista ja vaatteista heti tuoreeltaan. Tuoreena mustikkatahra lähtee yleensä käyttämällä kuumaa vettä ja asianpesuainetta. Kuivumaan päässyt mustikkatahra kannattaa ensin käsitellä tahranpoistoaineella ja tämän jälkeen pestä koneessa (valko)pesuaineella.

Lue lisää Arktiset Aromit ry:n vuoden marjavalinnasta täältä:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/superruokaa-mustikasta-vuoden-marja-1.31139

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti