28.1.2013

Blinibileet!


Kyllä blinijuhliin voi yksivuotiaskin osallistua. Itse savustettua lohta, raejuustoa ja blini!
Tässä mielestäni suht' mieto, mutta maukas ohje. Kokeilkaa joko (luomu)sitruunankuorella tai ilman.
Muista tehdä juuri jo edellisiltana ennen tarjoilua!

Sitruunaiset blinit

Juuri:
2 dl vettä
0,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
10 g hiivaa
Taikina:
2 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 munaa
4 valkuaista vaahdotettuna
0,5 tl sitruunan kuorta raastettuna
Lisäksi:
n. 100 g voita paistamiseen
Tarjoiluun:
smetanaa, sipulia, savustettua kalaa

Tee juuri. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon jauhot ja anna taikinan muhia yön yli huoneenlämmössä. Lisää loput ainekset ja paista blinit voissa blinipannulla. Tarjoa lämpinä smetanan ym. kera.

*Blinien kuuluu olla rapeita ja rasvaisia, mutta jos haluat säästää voin määrässä niin käytä pinnoitettua paistinpannua tai paista uunissa. 
*Voit korvata osan vehnäjauhoista myös esim. ruis-tai ohrajauhoilla ja nesteeksi voi lisätä esim. piimää, kermaviiliä tai olutta. Muista, että taikinaa voi myös maustaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti