8.1.2013

HärkäpapuTiesitkö, että erilaisia palkokasveja voi lisätä jo alle 1-vuotiaan proteiininlähteeksi pieniä määriä kerrallaan? Lue lisää Luomuruokaa lapselle -kirjasta.

Härkäpapu on maassamme ikivanha ravintokasvi, jota viljellään nykyään etupäässä rehuksi korvaamaan tuontisoijaa. Mutta härkäpapu on loistava ja kotimainen kasviproteiinin lähde, jota kannattaa käyttää huolellisesti keitettyinä ruoanvalmistukseen! Kuivattuja papuja saa sekä kokonaisina että soijarouheen tavoin rouhittuna, ja kaiken lisäksi luomuna. Papuja kannattaa keittää kerralla reilusti pakastimeen. Liota kuivattuja papuja ensin noin 8 tuntia aivan kuten herneitä. Tämän jälkeen keitä huuhdeltuja papuja puhtaassa vedessä kovaa noin 10 minuuttia ja sen jälkeen noin 1,5 tuntia. Härkäpapurouheesta voi tehdä hyvin vaikkapa pihvejä tai kastiketta. Liota rouhetta ensin vedessä noin kymmenen minuuttia ja mausta hyvin. Kokonaisia papuja voi lisätä erilaisiin kastikkeisiin, keittoihin ja muhennoksiin -lihaa ei läheskään aina tarvita!

Lue lisää papujen sisältämästä lektiinistä täältä:
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden_luontaiset_myrkyt/papujen_lektiini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti