Tämä piirasohje on muokkailtu muinaismuisto opiskeluajoiltani. Kaivan ohjeen reseptikätköistäni vähintään kerran vuodessa kurpitsa-aikaan. Pumpkin pie -tuskissani olen kyllä joskus korvannut kurpitsasoseen porkkanalla ja bataatillakin... Miksikäs ei - kokeilkaa viimeistään pikkujouluaikaan!
Pumpkin pie -kurpitsapiiras
Pohja
100 g voita
0,5 dl (tummaa) sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Täyte
2 munaa
1 dl (tummaa) sokeria (esim. palmu)
2 dl kypsää kurpitsasosetta
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1,5 dl kermaa tai kookoskermaa (tai kerma-maitoa)
Lisäksi
kermavaahtoa
Tee murotaikinapohja esim. sekoittamalla kaikki aineet nopeasti kädellä kulhossa sekaisin tai nyppimällä. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää voi sekaan sormenpäillä nyppien. Lisää tasarakeiseen seokseen nestemäiset aineet ja sekoita taikinaksi.
Tee täyte. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon muut täyteaineet.
Painele taikina voideltuun vuokaan ja kaada täyte päälle. Paista 200-asteessa 20-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa piiras vähän jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti