Luomuruokaa lapselle, Vauvaperheen keittokirja (Moreeni, 2012) saa seurakseen kirjailijan blogin, joka tarjoaa lisää maistiaisia vauvaperheiden keittiöihin. Rentoa tunnelmaa ja puhtaita, aitoja luomumakuja ensimmäisistä lusikallisista lähtien! Unohda teolliset pikaruokapurkit ja nauti kotiruoanvalmistuksesta. Vauvantuoksuisia keittiöhetkiä!
19.11.2012
"Jumpulat" ja maailman helpoin majoneesi
Jos nuori haluaa syödä koulun jälkeen "papan jumpuloita" (=hot dogs) ja leipoa itse hodarisämpylät, niin sehän kyllä passaa! Tarjoa taikinaan vehnän lisäksi myös tummempia jauhoja ja valitse sämpylöiden väliin nitriitittömät ja lisäaineettomat nakit, luomuketsuppi -ja anna lasten tehdä maailman helpoin majoneesi itse! Onnistumisen riemua!
Maailman helpoin majoneesi
2,5 dl öljyä
1 muna
2 tl sinappia
2 tl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Pane sekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja nostele konetta muutaman kerran kunnes kastike on tasaista. Majoneesi valmistuu silmänräpäyksessä!
* Raikasta majoneesia soseutetulla avokadolla, valkosipulilla ja sitruunalla!
PS. Itse leivotut, vähäsuolaiset sämpylät maistuvat myös yli 8 kk lapsille. Anna lapsen nakertaa sämpylää itse tai paloittele leipää pöydälle sormin napattaviksi suupaloiksi.
PS. Jos jaksatte, tehkää itse myös ketsuppia! Kokeilkaa vaikkapa Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin helppoa ketsuppiohjetta luomuaineksista, chilillä tai ilman:
http://www.goodfood.fi/2012/10/31/itse-tehty-ketsuppi/
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogiarkisto
-
►
2014
(20)
- ► joulukuuta (1)
- ► marraskuuta (1)
- ► toukokuuta (2)
- ► huhtikuuta (1)
- ► maaliskuuta (6)
- ► helmikuuta (2)
- ► tammikuuta (2)
-
►
2013
(59)
- ► joulukuuta (2)
- ► marraskuuta (3)
- ► heinäkuuta (1)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (8)
- ► maaliskuuta (7)
- ► helmikuuta (9)
- ► tammikuuta (11)
-
▼
2012
(157)
- ► joulukuuta (13)
- ▼ marraskuuta (12)
- ► heinäkuuta (9)
- ► toukokuuta (34)
- ► huhtikuuta (8)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti