27.11.2012

10 kk!


Ihan huippua! Tämä vauva syö jo jogurttia, piimää, raejuustoa, maitopohjaisia ruokia ja vaikka mitä! Maustamattomina maitovalmisteina ja luomuna tietenkin. Parhaillaan uunissa paistuu kaksi kipollista makaronilaatikkoa! (Luomuruokaa lapselle kirjan s. 98) Toinen, suolaton versio lapselle ja toinen muulle perheelle. Mainio ruoka myös pakastettavaksi!

Hapanmaitotuotteisiin on tosiaan totuteltu pienissä määrin jo pari viikkoa ja öljyä lirautan päivittäin aina johonkin ruokaan. Ruoka on tasaiseen tahtiin sekä lusikoitavaa että sormin syötävää. Puurot, keitot ja padat menee hyvin lusikoiden kun taas munakkaat, kalat, kasvikset, hedelmät ja marjat, pastat, leipä jne. uppoaa hienosti ihan itse syöden. Usein lusikka- ja sormiruokia tulee yhdisteltyä samalla aterialla. Lapsi viihtyy ruokapöydässä, kun nenän edessä on sopivia suupaloja itse hamuttavaksi. Jopa karkeat kurkku-, porkkana- ja hedelmäraasteet maistuu hyvin sormin muun ruoan mukana. Tällä hetkellä suurinta välipalaherkkua ovat kalvottomaksi leikatut appelsiinilohkot tai saksilla pilkotut klementiinit. Pieni omenanpuolikas on myös hyvä nakerrettava.

Kun maha on täynnä, ruoka viskaistaan rennosti lattialle! Sotku on välillä uskomaton, mutta onneksi siivoamiseen ei mene kuin minuutti. Muovinen kokolattiamaton pala syöttötuolin alla on ehkä maailman kätevin. Syöttötuolille ehkä kannattaisi näyttää painepesuria.

Lasista lapsi saa ruokajuomaksi hieman joko vettä tai piimää. Ja eipä mene kauan, kun lapsi hörppii ennemmin piimää kuin tissimaitoa! Voi että, niin hienoa, mutta niin haikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti