19.7.2012

Marjoja, marjoja, lisää marjoja!


Vadelmia, mustikoita, mustaherukoita... Ennen uutta marjasatoa kannattaa pakastimesta nautiskella loppuun edellisvuoden herkut. Maustamatonta jogurttia, ripaus kookosjauhetta ja kohmeisia pakastemarjoja kuppiin. Lisäksi vaikka paahdettuja siemeniä. Tarjoa sellaisenaan tai surauta tasaiseksi juomaksi tehosekoittimella. Makeat marjat ja hedelmät toimivat makeuttajina. Mansikka-aika on parhaimmillaan, mutta pian saa myös lakkoja ja muita marjoja! Ihanaa!

2 kommenttia:

 1. Hei, ihan mahtava tuo kirjasi! Tein siitä blogipostauksenkin, kun olen niin myyty. Toivottavasti mahdollisimman monet tämän aarteen löytävät. Aurinkoista loppukesää!

  ps. Mites sienet sopii tuollaisten n. vuoden ikäisten ruokavalioon, osaatko sanoa?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Homsantuu häkellyttävän ihanasta palautteestasi! Toivotaan, että kirja palvelee myös muita lukijoita ja inspiroi koko perheen ruokahääräilyihin.
  Vuoden iässä lapselle voi tarjota mainiosti kaikkia raaka-aineita, myös sieniä. Vähäsuolaisena tietenkin. Maistelut kannattaa aloittaa vähitellen ja pieninä annoksina. Sieniä kannattaa tarjota vaihtelevasti viljeltyjä ja luonnonsieniä hyödyntäen. Kanttarellit ovat nyt parhaimmillaan! Kokeile sieniä vaikkapa risottoon tai tortellinien täytteeksi (kirjan s. 140 ja 150).
  Herkullista kesän jatkoa ja ihania, aitoja makuja! Nautitaan elämästä!

  VastaaPoista