10.5.2012

Ah oui, c'est ratatouille!



Tätä hurmaavan hyvää ja värikästä ranskalaismuhennosta voit tarjota niin vauvoille kuin muullekin perheelle. Palakoon voit mitoittaa ruokailijoiden mukaan. Ruoka on siinä mielessä mieletön, että se maistuu miten vain -kuumana tai kylmänä, pääruokana tai muiden ruokien lisukkeena. Muhennokseen tulee tomaattia, sipulia, kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa ja erilaisia yrttejä.
Bon Appétit, bebe!

Ratatouille
(n. 4 annosta)

1 sipuli
0,5 munakoisoa
1 rkl oliiviöljyä
1 punainen tai keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 pieni kesäkurpitsa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
1-3 valkosipulinkynttä
0,5 rkl sokeria
1 tl balsamiviinietikkaa
n. 0,5 tl suolaa
n. 0,5 tl rkl tuoretta persiljaa
n. 0,5 tl rosmariinia
n. 0,5 tl timjamia
(sipulin varsia)

Paloittele kasvikset pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja munakoisot öljyssä. Lisää loput ainekset ja anna hautua noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää halutessasi hienonnettuja sipulin varsia. Tarkista maku ja tarjoile. Soseuta tarvittaessa hieman.

* Voit käyttää myös tuoreita yrttejä!
* Grillikaudella voit grillata kasvikset ennen muhennokseen lisäämistä, jolloin maku syvenee entisestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti