Ensimmäiset joululaatikot raakapakastettu! Ennen suolan lisäämistä tein porkkanalaatikosta tietenkin pienen vauvaversion. Olisipa ollut pieniä, pyöreitä pullafoliovuokia pakastukseen!
Mantelinen porkkanalaatikko (10 kk+)
2 dl riisiä
1 l maitoa
1 kg porkkanoita
3 munaa
n. 1 dl mantelijauhetta
ripaus valkopippuria
ripaus piparkakkumaustetta
n. 0,5 dl siirappia
2 tl suolaa
Pinnalle
mantelijauhetta tai -lastuja
voita
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla välillä sekoittaen melkein kypsäksi puuroksi.
Keitä porkkanasose ja yhdistä puuroon. Mausta mantelilla ja muilla mausteilla. Lisää suola vasta lopuksi, kun olet ensin ottanut laatikkoa erikseen myös vauvalle.
Kaada seos voideltuihin uunivuokiin, ripottele pintaan mantelia, kuvioi ja pakasta. Sulata laatikot jääkaapissa ja vuole päälle voinokareita. Kypsennä laatikoita uunissa 175 asteessa koosta riippuen noin 45 minuuttia-tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti