27.4.2012

Mutakakkuja


Nyt jos joskus on mutakakkuaika! Kakkuja syntyy niin piharapakoissa kun keittiössäkin. Kokeile kepeää, mutta suklaista piirasohjetta Luomuruokaa lapselle -kirjan sivulta 188 tai tee tuhti suklaakakku vaikka vain äidille itselleen.

Äidin mutakakku

6 munaa
1,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
125 g voita
350 g tummaa suklaata 

Riko munat ja erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sen jälkeen keltuaiset ja sokeri yhdessä, ja lisää seokseen jauhot.
Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan paloiteltu suklaa. Anna sulaa rauhassa ja lisää sekaan reilu ruokalusikallinen vettä tipoitellen.
Sekoita keltuais -ja suklaaseos keskenään, ja nostele joukkoon lopuksi valkuaisvaahto.
Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun, halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan. Paista kakkua 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri jämähtänyt. Sopivasti paistunut kakku on sisältä ihanan tahmea.
Maistele kakkua luomukermavaahdon kera!
* Voit maustaa kakkutaikinan esimerkiksi raastetulla appelsiinin kuorella tai espressokahvijauheen muruilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti