11.5.2014

Herkuttele parsalla


Napakaksi höyrytetyt parsat ovat kyllä ihania, varsinkin jos kyytipoikana on iki-ihana hollandaise!
Tiesitkö, että valkoinen ja vihreä parsa ovat samaa kasvia? Vihreän parsan sato korjataan, kun versot ovat kasvaneet n. 15 cm korkuisiksi. Valkoista parsaa saadaan korjaamalla sato "maan alta" heti kun versojen kärjet ovat pinnalla. Juuri auringon valolta piilossa kasvaneena väri todellakin jää näin pliisuksi.

Yksinkertaisimmillaan parsoja keitetään tai höyrytetään kunnes ne pehmenevät ja tarjotaan esim. voisulan kanssa. Parhaaseen lopputulokseen päästään sitomalla parsat nipuksi ja laittamalla nippu pystyasennossa kiehuvaan veteen, jolloin versojen tyvet keittyvät veden alla ja  herkät nuput vain höyryttyvät veden pinnan yläpuolella. Parsan keittämiseen on myös erityisiä parsakattiloita, jolloin oikeaoppinen keittäminen onnistuu vieläkin paremmin.

Tilaa kattila parsafriikille esim. täältä:
http://www.kokkipuoti.fi/products/06-erikoisastiat/parsakattila-16cm/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti