4.4.2014

Raakakakkuilua


Raakakakkubuumi sen kuin kuumenee! Mielenkiintoista! Viimeisin kokeilu oli viime kevään Voi Hyvin -lehdestä. Ei ollenkaan tavallista, mutta entäs taivaallista? Kokeile.
 http://www.voihyvin.fi/artikkeli/raakaruoka-avokado-suklaakakku


Taivaallinen avokado-suklaakakku 
(10 hengelle)

Pohja
150 g manteleita
100 g taateleita
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl vettä
Täyte
4 isoa avokadoa
2 klementiinin raastettu kuori
1 vaniljatanko
100 g kaakaojauhetta
100 g kookosöljyä
100 g ruokosokeria
ripaus merisuolaa
Lisäksi
kookoslastuja
raakasuklaata
kaakaojauhetta

Liota manteleita vedessä yön yli tai vähintään kuusi tuntia. Huuhtele ja jauha mantelit hienoiksi rakeiksi teho­sekoittimella. Poista taateleista kivet ja pilko ne. Lisää kaakaojauhe ja taatelit manteleiden joukkoon. Jatka jauhamista kunnes taikina on tasaista. Lisää vettä tarvittaessa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohja­vuoan pohjalle, halkaisija 22 cm. Siirrä jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Kuori ja pilko avokadot. Pese ja raasta klementiinien kuori. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisältä siemenet kulhoon. Mittaa muut paitsi klementiinin kuoriraaste kulhoon. Sekoita ainekset sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Mausta lopuksi klementiinin kuorella.
Kaavi täyte pohjan päälle. Siirrä kakku pakastimeen jähmettymään noin tunniksi. Koristele kakku kookos­lastuilla ja rouhitulla raakasuklaalla. Siivilöi kakun päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua. 
Vinkki!  Voit maustaa täytteen myös appelsiinin, limen tai sitruunan kuorella ja sekoittaa joukkoon pähkinöitä. Koristeeksi sopivat myös tuoreet marjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti