24.3.2013

Appelsiinikakkua!


Pulleita pajunkissoja, pöllyäviä höyheniä ja suussa sulavia suklaamunia! Pääsiäisfiiliksiin sopii myös muhkea ja mehuisa appelsiinikakku, johon voit halutessasi lisätä vaikkapa tummaa suklaarouhetta tai mantelia. 

Appelsiinikakku

250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 appelsiinin kuorta ja -mehua

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe yhdessä raastetun appelsiininkuoren ja -mehun kanssa.
Paista kakkua voidellussa uunivuoassa 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia -1 tunti.

* Halutessasi voit myös kuorruttaa kakun. Sekoita pehmeään voihin keltuainen, raastettua appelsiinin kuorta ja -mehua sekä tomusokeria niin, että kuorrutteesta tulee sopivasti levittyvä!

3 kommenttia:

  1. Hei ja kiitos mainiosta kirjasta (sekä tietysti blogista)! Kirjoitin kehut myös omaan blogiini, sillä teos on ollut yllättävän hyödyllinen vauva-arjessa.

    VastaaPoista
  2. Hei Mari Koo,
    Kiitokset tuhannesti blogikirjoituksestasi ja viestistäsi.
    Hauska kuulla, että kirjasta on ollut iloa ja hyötyä! Juuri tätä toivoinkin, kiitos.
    Bloggailun iloa, mukavaa kevättä ja herkkuja pääsiäiseen!

    PS. Murennetuista appelsiinikakun jämistä voi tuorejuustoon sekoitettuna ja suklaalla kuorrutettuna tehdä myös ihanat cake popsit!

    Huom. Niemi >>> LAHTI :)
    "Sen verran hyviä vinkkejä..."

    VastaaPoista
  3. Mari Koo, niemet ja lahdet, ei se niin nuukaa ;)

    VastaaPoista