20.9.2014

Terveisiä "popcorn" pellolta!









Maissin satokausi alkaa yleensä elo- syyskuun vaihteessa ja jatkuu noin kuukauden verran. Maissit ovat nyt parhaimmillaan! Hauskinta on poimia maissit itse. Itse poimittuna maissit maksavat n. 5 e /kg (4-5 isoa tähkää) Ks. http://www.kullogard.fi/fi/Kullo%20G%C3%A5rd/Kartanomaissi/

Kypsä tähkä kaartuu rungosta ulospäin ja sen päässä oleva ”parta” on aivan tumma. Kuori suojalehdet pois jo poimiessasi niin näet ovatko tähkäsi hyvin kypsyneitä. Tuore maissi on sesongin alussa vaaleankeltainen ja keitettäessä se kellastuu.

Sokerimaissi on herkullista keitettynä, grillattuna tai gratinoituna ja se soveltuu erinomaisesti pakastettavaksi.
Maissi sopii hyvin suoraan pakastettavaksi tiiviiseen pakastepussiin eikä sitä välttämättä tarvitse kiehauttaa ennen pakastamista. Maissi tulee pakastaa heti poimintapäivänä. Myöhemmin maissin sokeri alkaa muuttua ja se menettää osan hyvää makuaan. 

Parhaalta maissi maistuu tuoreena suoraan maissimaalla! Kokeile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti