Luomuruokaa lapselle, Vauvaperheen keittokirja (Moreeni, 2012) saa seurakseen kirjailijan blogin, joka tarjoaa lisää maistiaisia vauvaperheiden keittiöihin. Rentoa tunnelmaa ja puhtaita, aitoja luomumakuja ensimmäisistä lusikallisista lähtien! Unohda teolliset pikaruokapurkit ja nauti kotiruoanvalmistuksesta. Vauvantuoksuisia keittiöhetkiä!
11.5.2014
Herkuttele parsalla
Napakaksi höyrytetyt parsat ovat kyllä ihania, varsinkin jos kyytipoikana on iki-ihana hollandaise!
Tiesitkö, että valkoinen ja vihreä parsa ovat samaa kasvia? Vihreän parsan sato korjataan, kun versot ovat kasvaneet n. 15 cm korkuisiksi. Valkoista parsaa saadaan korjaamalla sato "maan alta" heti kun versojen kärjet ovat pinnalla. Juuri auringon valolta piilossa kasvaneena väri todellakin jää näin pliisuksi.
Yksinkertaisimmillaan parsoja keitetään tai höyrytetään kunnes ne pehmenevät ja tarjotaan esim. voisulan kanssa. Parhaaseen lopputulokseen päästään sitomalla parsat nipuksi ja laittamalla nippu pystyasennossa kiehuvaan veteen, jolloin versojen tyvet keittyvät veden alla ja herkät nuput vain höyryttyvät veden pinnan yläpuolella. Parsan keittämiseen on myös erityisiä parsakattiloita, jolloin oikeaoppinen keittäminen onnistuu vieläkin paremmin.
Tilaa kattila parsafriikille esim. täältä:
http://www.kokkipuoti.fi/products/06-erikoisastiat/parsakattila-16cm/
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogiarkisto
-
▼
2014
(20)
- ► joulukuuta (1)
- ► marraskuuta (1)
- ► huhtikuuta (1)
- ► maaliskuuta (6)
- ► helmikuuta (2)
- ► tammikuuta (2)
-
►
2013
(59)
- ► joulukuuta (2)
- ► marraskuuta (3)
- ► heinäkuuta (1)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (8)
- ► maaliskuuta (7)
- ► helmikuuta (9)
- ► tammikuuta (11)
-
►
2012
(157)
- ► joulukuuta (13)
- ► marraskuuta (12)
- ► heinäkuuta (9)
- ► toukokuuta (34)
- ► huhtikuuta (8)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti