18.10.2013

"Äiti, onko pizza perinneruokaa?"

Tämän ja muiden kiperien kysymysten äärellä perjantaiherkkuna karvasmanteliset punajuurileivokset!


Punajuurileivokset
(n. 12 annosta)

2 munaa
1 keltuainen
0,75 dl fariinisokeria
0,75 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta tai -rouhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,25 tl suolaa
2 punajuurta raastettuna
1 dl öljyä
(pari tippaa karvasmantelia)
Kuorrutus
300 g mascarponea
1 dl lemon- tai limecurdia
n. 1 dl tomusokeria
n. 1 rkl sitruunan- tai limetinmehua
(mantelirouhetta)

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, punajuuriraaste ja öljy. Mausta halutessasi karvasmantelilla. Kaada taikina esim. voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä. Vatkaa kuorrutusainekset kuohkeaksi, tarkista maku ja levitä kakun pinnalle. Koristele halutessasi mantelirouheella ja anna tekeytyä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti