tag:blogger.com,1999:blog-1690347499578021258.post3672390295338643470..comments2022-03-25T03:48:06.769+02:00Comments on LUOMURUOKAA LAPSELLE: SeljankukkamehuMatleena Lahtihttp://www.blogger.com/profile/10769816524165407533noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1690347499578021258.post-2293398091926721122012-08-10T09:16:09.572+03:002012-08-10T09:16:09.572+03:00Hei Sarda ja kiitos hyvistä huomioistasi!
Sitruu...Hei Sarda ja kiitos hyvistä huomioistasi!<br /> <br />Sitruunahapon käyttö mehunvalmistuksessa ei todellakaan ole välttämätöntä ja tuotteen säilyvyyteen voi vaikuttaa myös esimerkiksi sokerin, sitruunan ja kuumennuksen avulla. Toisin sanoen lisäaineet voidaan korvata joko luonnollisilla raaka-aineilla tai muuttamalla valmistusprosessia. Mehua voi tehdä monin tavoin ja tottakai, mitä luonnollisemmin sen parempi! <br /><br />Sitruunahappo (E330) luokitellaan hapettumisenestoaineeksi. Sitruunahappoa ja sen suoloja esiintyy luontaisesti monissa elintarvikkeissa, erityisesti sitrushedelmissä. Sitruunahappoa valmistetaan bioteknisesti esimerkiksi melassista tai glukoosista homesienten avulla. Happamuudensäätöaineita, jotka vahvistavat hapettumisenestoaineiden vaikutusta sitomalla metalleja. Sitruunahapolla ja sen suoloilla on myös muita käyttötarkoituksia. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita. Enimmäismäärärajoituksia kaakao- ja suklaatuotteissa, nektareissa ja hedelmämehuissa.<br />Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan hyväksyttävän päivittäisen enimmäissaannin (ADI) määritteleminen ei ole tarpeen.<br /><br />EU:n luomuasetuksen mukaan luomutuotteeseen ei saa käyttää keinotekoisia väri-, aromi- tai makeutusaineita ja sallittujen lisäaineiden käyttö on tarkkaan rajattu. Sallituista lisäaineista suurin osa on luonnosta löytyviä, kuten sitruuna- tai maitohappo. Tuotteiden säilyvyys varmistetaan valitsemalla ensiluokkaiset raaka-aineet ja noudattamalla tarkkaa hygieniatasoa valmistuksen eri vaiheissa. Suola, sokeri tai vaikka sitruunahappo ovat myös aineita, joilla tuotteen säilyvyyteen voidaan vaikuttaa.<br /><br />Muutama lisäsana säilyvyydestä:<br /><br />http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/kasittely_ja_sailyttaminen/sailyvyyden_parantaminen/<br /><br />Lämmitä loppukesää ja hyviä makuja!Matleena Lahtihttps://www.blogger.com/profile/10769816524165407533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1690347499578021258.post-28806849271890678152012-08-10T01:56:08.155+03:002012-08-10T01:56:08.155+03:00Heippa!
Hieno ajatus tämä luomuruokareseptien kehi...Heippa!<br />Hieno ajatus tämä luomuruokareseptien kehittely ja jako muillekin.<br />Nyt vaan tässä seljankukkamehussa ihmettelen suuresti tätä sitruunahapon käyttöä. Oletko tarkemmin perehtynyt mitä sitruunahappo on ja mistä tuo aine tehdään? Se aiheuttaa myös paljon allergia- ja yliherkkyysoireita. Ei mielestäni sopiva ainesosa luomuruokablogiin. Korvaavia aineita mehuntekoon löytyy kyllä, esim ihan vain sitruuna tai sitten sokerikin riittää säilömään mehua.-sarda-noreply@blogger.com