18.2.2014

Kaakaovoi


Tästä kimpaleesta olen niiiiiiiiiiiiiin täpinöissäni! Mikä miedosti makea tuoksu ja mikä silkkisen upea koostumus! Tämän vieressä voisi vaikka nukkua.

Raaka kaakaovoi on kylmäpuristamalla kaakaopapujen siemenistä uutettu rasva. Kaakaovoi sisältää luonnollisia antioksidantteja, E-vitamiinia sekä muita vitamiineja ja mineraaleja. Juuri näiden antioksidanttien ansiota tuote säilyy härskiintymättä huoneenlämmössä.

Kaakaovoita voi loistavasti käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Oletko kokeillut ihanaa, itse valmistettua suklaata? Raakasuklaasta voi tehdä juuri sen makuista kuin itse haluaa, suosittelen!
Kaakaovoin sanotaan olevan ylivoimaisesti paras ihon kosteuttaja ja sitä on käytetty ihon pehmentämiseen vuosisatoja. Kaakaovoi sulaa kehon lämmöstä, mistä syystä se imeytyy hyvin ihoon. Oletko kokeillut raskausarpien ehkäisyyn, kuivasta ihosta kutisevalle lapselle tai talvikuiville huulille?

5.2.2014

Herkullista Runebergin päivää!

Fredrika Runebergin 1850-luvulta peräisin olevassa reseptikirjassa on kyseisen leivoksen ohje, joka kuitenkin lienee muunnelma porvoolaisen kondiittorimestarin Lars Asteniuksen 1840-luomasta tortusta.
Reseptistä on lukuisia muunnelmia. Alla esimerkkinä yksi, jota kannattaa kokeilla. Resepti löytyy Culinary Porvoo (2009) kirjasta.

 Runebergin torttu


Runebergin tortut

100 g voita/margariinia
1 dl hienoa sokeria
1 muna
50 g hienoksi hakattua mantelia
1 1/2 dl korppujauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl kuohukermaa
Kostutukseen
punssia ja sokerivettä
Koristeluun
vadelmahilloa, tomusokerikuorrutusta

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon kerma ja halutessa hieman punssia. Voitele muffinssipellin syvennykset ja kaada taikina koloihin. Paista 200 asteessa noin 20 min. Kostuta tortut paiston jälkeen punssi-sokerivesiseoksella. Viimeistele tortut tomusokerista ja vedestä tehdyllä paksulla tahnalla. Pursota kuorrutus renkaiksi vadelmahillon ympärille