21.2.2013

Mustikkasoppa



Maailman parasta soppaa! Pakastemustikoiden sijaan kiisselin voit valmistaa myös kuivatusta mustikkajauheesta -tai näiden sekoituksesta. Sotku on varmasti samanveroinen! Katso helppo ohje Luomuruokaa lapselle kirjan s.54.

18.2.2013

Kurkistus kulisseihin

Nyt kyllä naurattaa! Löysin juuri arkistojeni uumenista kuvia Luomuruokaa kirjan kuvauksista kesällä 2011. Mitä hauskoja muistoja!
Hurja määrä kuvausrekvisiittaa, ruokaa, kuvista karkailevia lapsia, aurinkoa ja sadetta - ja kaikkea siltä väliltä. Monta raskasta, mutta tehokasta kuvauspäivää aamusta iltamyöhään. Niin, kuvathan on myös katsottava ja käsiteltävä, kuvauspaikat siivottava, seuraavat kuvaukset valmisteltava ym. ym. ym. Huh, sitä hommaa!
Mutta missä ihmeessä ovat kuvat, missä ihana kuvaajamme Satu Nyström oikaisee selkäänsä nurmikolla joogaten tai tyttäreni mököttää marjasoseet kuvauslainamekollaan?







14.2.2013

Hyvää ystävänpäivää!


Onko keittiössäsi tuoretta basilikaa, valkosipulia, parmesaania ja öljyä? Leivo lämmintä ystävänpäivän iltapalaleipää ja mausta taikina itsetehdyllä pestolla. Lisäksi hieman sitruunaa, suolaa ja pippuria. Pinjansiemenet on syöty, joten tässä pestossa maistuu hampunsiemenet!

11.2.2013

Gourmand winner in Finland

Luomuruokaa lapselle was one of the national winner books for the Gourmand World Cookbook Awards from all over the world. The book will be exhibited in Paris at the Paris Cookbook Fair 22-24 February, 2013.

Six finals in the best in the world are:

Australia – The Junior Gourmet, Elizabeth Long (Five Mile Press)
Netherlands – Buitengewoon Family Kookbook, Ammerlaan Styling (C100)
South Africa – Cook with Josh, Josh Thirion, (Random House Struik)
Spain – Cocinando con Arte, Alicia Jimenez, Natalia Garcia (Sobremesa Editorial)
UK – French Children don’t throw Food, Pamela Druckerman (Doubleday)
USA – Mom 100 Cookbook, Katie Workman (Workman)

The winner will be announced on February 23 at the annual awards event in Paris.

10.2.2013

Liukasta ja laiskaa laskiaista!




Pulkkamäkeä ja pannukakkua, 
hernekeittoa ja laiskiaispullia, 
mantelimassaa ja mansikkahilloa! 
Nyt laiskotellaan!

8.2.2013

Home made chips!


Miten voi 1,5 kg perunasäkki huveta kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle näin äkkiä? Pestyt potut hurautettiin spiraalileikkurilla hennoiksi kiehkuroiksi ja friteerattiin rapeaksi öljyssä. Lisäksi suolaripaukset ja supersalainen jogurttidippi.

5.2.2013

Haluaisitko tilata kirjan?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZ_8ICXXxLd8kF4Y1VDquxHQyiP59aS3oj_66X3f85SGmz4DXjPfXouvAwu7G3BIcTPQ9X3GMDiugW9rwA-XaTB36zRa0hyphenhyphenmlj-FjjTHr9A0LGYJNTsTtEb-WhTLVB6J88qfQVv5MMs5U/s1600/myyt%C3%A4v%C3%A4t+044.kirja.jpg



Tilaa Luomuruokaa lapselle -kirja suoraan tekijältä 24 e/kpl + toimituskulut. Ota yhteyttä blogi- tai facebook -viestillä, kiitos!
Yst. Matleena Lahti

Facebook-linkki:
 (http://www.facebook.com/pages/Luomuruokaa-lapselle-Vauvaperheen-keittokirja/352837461432543)

3.2.2013

Raitisilmamyrkytys ja kuumaa kaakaota


Hauskaa, miten pakkasilma nukuttaa aina! Sillä aikaa kun pikkuinen vetää unta palloon, isommat voivat hörppiä lämpimät luomukaakaot!

Tätä kaakaota kannattaakin kokeilla kuumana. Kylmään maitoon tämä pöllyävä pulveri on aika haasteellinen sekoiteltava. Maku on myöskin mausteinen ja erilainen. Ainakin, jos omiin Nesquik ja O'boy muistoihin vertaan. Ruokosokeripohjaisessa jauheessa on kaakaon (41%) lisäksi makuina aitoa vaniljaa (bourbon), kanelia (ceylon), muskottia ja neilikkaa. Tuote siis sisltää aitoa kaakaota, ja ylimääräiset aromit ja ainekset kuten soija, suola ja vaniliini puuttuvat. Hyvä!