26.9.2012

Pihlajanmarja


Kotipihlaja ei ole syksyn kylmyydestä  moksiskaan -päinvastoin! Syysväri on upeimmillaan ja kypsyneet marjat hehkuvat vastustamattoman kauniina.

Pihlaja onkin oikea pihan väriläiskä. Kesäkuussa puussa hehkuvat ensin terttumaiset, kermanvalkoiset kukkahuiskilot ja syksyllä nämä oranssinpunaiset, upeat marjatertut. Kaunista -mutta myös herkullista!

Pihlajanmarjoja voi käyttää murskattuina vaikkapa leipätaikinoihin. Marjoja voi kuumentaa mikrossa, jolloin ne murskautuvat helpommin. Marjoja voi myös sekoittaa kotitekoiseen omenamehuun tai lettuhilloon, tai niistä voi tehdä hyytelöä liharuoan kumppaniksi. Aikuiset voivat kokeilla pihlajanmarjalikööriä, jota voi lirauttaa juhlissa vaikka kuohuviinilasillisen pohjalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti